Begeleider MVG | Intensieve begeleiding 

Zorg en intensieve begeleiding voor cliënten met een visuele en verstandelijke beperking 

 

In Huizen zijn verschillende woonlocaties van Koninklijke Visio. We bieden zorg en begeleiding aan cliënten met een visuele en verstandelijke beperking.

Bij de woonlocatie aan de Zeisweg 6 – 8), zoeken wij een begeleider MVG  Je komt te werken op een locatie die 24-uurs zorg biedt aan zestien cliënten met een visuele en verstandelijke beperking met bijkomende psychiatrische ziektebeelden en problematieken. Te denken valt aan stemmingsstoornissen, hechtingsproblematiek en gedragsproblematiek. De woning is ingedeeld in drie huiskamers en vanuit deze indeling geven wij zorg en begeleiding aan de cliënten. Ook wordt er 1-op-1 begeleiding gegeven aan een aantal cliënten. Je wordt afwisselend ingezet op alle cliënten.

Het gedrag van deze cliënten is niet altijd even gemakkelijk te begrijpen. Jouw werkdagen bestaan uit een mix van plezierige momenten en uitdagende situaties, waarbij je altijd wilt weten "Wat wil de cliënt mij vertellen met dit gedrag?" Je bent persoonlijk betrokken en geeft zorg en intensieve begeleiding, je biedt een passend dagprogramma en stimuleert de cliënt bij zijn of haar ontwikkeling.

Je voelt aan wat nodig is en handelt daarnaar, of het nu gaat om het bieden van structuur,  het stellen van duidelijke grenzen, of het vieren van kleine successen.

Samen met jouw fijne collega's bouw je aan een veilige en geborgen woonomgeving waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Onderlinge samenwerking met je collega begeleiders en met de driehoek (manager, teamcoach en gedragswetenschapper) is belangrijk en daarnaast hechten wij veel waarde aan plezier en vertrouwen.

Bekijk ook het filmpje waar collega's Jolien en Erwin je nog meer vertellen over het werken met deze doelgroep. Ben jij net zo enthousiast? Solliciteer dan direct! 

Kom werken als Begeleider MVG bij Visio!

 

Ben jij onze nieuwe Begeleider MVG? 

Dit krijg je

 

 • salaris conform GHZ salaris FWG 40 minimaal €2.672,00 en maximaal €3.606,00 voor niveau 3 en voor niveau 4 een salaris FWG 45 minimaal €2.821,00 en maximaal €3.938,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% en reiskostenvergoeding
 • werken in een 24/7 rooster, met onregelmatige werktijden, vroeg- dag en nachtdiensten, weekenden en feestdagennatuurlijk verdelen jullie de weekenden en feestdagen onderling met het team
 • een jaarcontract, dat bij wederzijdse tevredenheid en goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband
 • ruime aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals collectieve verzekeringen, een fietsplan, voordeel bij weekendjes weg, Hello Fresh, een nieuwe telefoon en nog veel meer!
 • volop ontwikkelmogelijkheden door onder meer het ruime aanbod aan scholingen en trainingen vanuit de Visio Academie

Dit ga je doen

 • begeleiden van cliënten met een visuele beperking en verstandelijke beperking, waar je elke dag hun vriend bent
 • het creëren van nabijheid, structuur en veiligheid
 • assisteren bij de dagelijkse rituelen, zoals wassen, aankleden en eten, en deze omtoveren tot bijzondere momenten
 • meewerken aan de opzet van een dag vol betekenis voor onze cliënten, waar elke activiteit een avontuur is
 • het observeren van cliënten, het ontcijferen van hun stille taal en het delen van hun verhaal met je collega’s middels rapportages en een overdracht
 • vormgeven en uitvoering geven aan het cliëntplan

 

Dit ben jij

 • een zorg- of agogisch diploma op niveau 3 met aanvullende werkervaring en/of werk- en denkniveau 4 of een diploma niveau 4
 • je bent positief ingesteld, ziet mogelijkheden waar anderen die niet zien en kan met je humor bijdragen aan een gezellige woonsfeer in de woning
 • je past je begeleidingsstijl aan per situatie, afhankelijk van de behoefte en sfeer
 • je hebt ervaring met het bieden van intensieve begeleiding en hebt kennis van gedragsproblematiek
 • je bent bekend met Triple C
 • tactvol, overtuigend en communicatief vaardig 

Enthousiast?

Zie jij jezelf al werken in deze uitdagende en afwisselende functie? Solliciteer! Heb je vragen of wil je meer weten neem dan contact op met Petra Boerema, teamcoach, telefoonnummer 06-41348051, petraboerema@visio.org of Esther Dolphijn, recruiter 06 – 15417593, estherdolphijn@visio.org. 

Onze kernwaarden verbinden, ontwikkelen en ondernemen dragen bij aan ons gezamenlijke doel; meedoen mogelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Wij nodigen mensen met een visuele beperking van harte uit om te reageren. Interne kandidaten hebben  (bij gebleken geschiktheid) voorrang bij het vervullen van de vacatures.

In het kader van ons beleid van sociale veiligheid wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

 

Belangrijke mededeling:

De werving en selectie doet Visio zelf, acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Ben je een externe kandidaat en heb je eerder inloggegevens aangemaakt op dit sollicitatieportaal?
Log dan eerst in voordat je solliciteert!