Over Visio als werkgever

Wat werken bij Visio zo speciaal maakt, is de unieke doelgroep. Sommige medewerkers bieden intensieve zorg en ondersteuning aan cliënten. Anderen geven advies bij mensen thuis of geven voorlichting aan bedrijven en instanties.

Wij vragen ons altijd af: “Wat kan wel”. Zo maken we meedoen mogelijk voor slechtziende en blinde mensen.

Specialistische kennis 

Bij Visio werk je in een landelijke organisatie met een grote diversiteit aan collega’s en expertises. Sommige van ons bieden intensieve zorg en ondersteuning aan cliënten en leerlingen, anderen geven advies bij mensen thuis of geven voorlichting aan bedrijven en instanties.

Op onderwijsgebied verzorgen we ambulante onderwijskundige begeleiding en speciaal onderwijs. Wij bieden zorg in de vorm van revalidatie, advies, ambulante ondersteuning, wonen op één van de locaties of in de wijk en dagbesteding.  Ook verrichten wij onderzoek. Daarvoor werken wij samen met (inter-)nationale collega-instellingen en wetenschappers. Visio is daarnaast wereldwijd actief in ontwikkelingsprojecten voor mensen met een visuele beperking.

Als expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen hebben wij veel specialistische kennis en expertise in huis en werken we voortdurend aan nieuwe methodieken en producten. Zo blijven we innovatief in de zorg.

“Werken bij Visio? Een unieke mix van maatschappelijke betrokkenheid, specialistische kennis en werken in de zorg. En bovenal, het is harstikke leuk werken!”

Blijvend professionaliseren

Meedoen mogelijk maken voor slechtziende en blinde mensen staat centraal in ons werk.  Dus houden we onze kennis en kunde steeds actueel. Bij Visio krijg je veel ontwikkelmogelijkheden. Zoek je uitdaging en verdieping? Sluit je dan aan bij een van de vele kennis- en expertiseprojecten. En vanuit de Visio Academie bieden wij ook zelf trainingen en cursussen.

Visio in beeld - Van passie naar droombaan


Dit bieden wij


Relevante cao's voor elke vacature

Visio biedt goede flexibele arbeidsvoorwaarden. Wij hanteren de volgende cao's:


Aanvullende regelingen en afspraken

 • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden
 • Collectieve autoverzekering
 • (Semi) Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering (uitsluitend onderwijs medewerkers)
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden
 • Collectieve ziekte kostenverzekering (uitsluitend Zorgmedewerkers)
 • Voordelige extra's zoals:
  • fiets
  • sportbijdrage
  • computer/tablet
  • uitruil reiskostenvergoeding
  • aan- en verkoop van verlofuren
  • vergoeding contributie vakbond en/of beroepsvereniging

Werken bij Visio met een (visuele) beperking

Visio bevordert actief de arbeidsparticipatie van mensen met een visuele beperking. Werkervaring en leren omgaan met je visuele beperking is essentieel om kans te maken op de arbeidsmarkt. Wij nodigen blinde en slechtziende kandidaten daarom nadrukkelijk uit te solliciteren. 

Bij gelijke geschiktheid hebben kandidaten met een visuele beperking voorrang boven andere kandidaten. Onze eigen specialisatie zetten we volledig in bij onze eigen medewerkers met een visuele beperking.

Visueel beperkt en hulp nodig met je sollicitatie?

Neem dan contact op met mijnhrm@visio.org. Zij helpen je graag met het sollicitatieproces.

Meer weten?

Wil je meer weten over Visio, onze diensten, locaties en expertisegebieden?
Ga dan naar de site van Koninklijke Visio.