Programmamanager Kennis Over Zien (Consortium Visueel)

Impact maken voor mensen met een visuele beperking. Ga jij de uitdaging aan?

Uren per week: 28-32

Locatie: Huizen of Zeist, Vught behoort ook tot de mogelijkheden

Vacaturenummer: 2145

Deelname aan de samenleving is voor de ongeveer 300.000 mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn nog niet vanzelfsprekend. 
Daar moet verandering in komen. Verandering die jij samen met ons teweeg kunt brengen. Als Programmamanager ga je met die opdracht aan de slag voor Kennis Over Zien, een samenwerkingsverband van de Oogvereniging, Macula Vereniging, Bartiméus, Koninklijke Visio en de Robert Coppes Stichting.

Jouw rol als Programmamanager 
Je komt in dienst bij Bartiméus of Visio, maar jouw werkveld is veel breder. Als Programmamanager zet jij jouw kennis en kunde in voor de hele sector. De ambitie van de partners van Kennis Over Zien is vastgelegd in het Meerjarig deelsectorplan Visueel 2020 -2022 waarvoor subsidie is toegekend vanuit ZonMw. Daarbinnen zijn 5 programmalijnen gedefinieerd, gericht op onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Voor één van de programmalijnen, namelijk Mijn mogelijkheden en beperkingen zijn goed in beeld zijn we op zoek naar een ervaren en energieke programmamanager. 

Jouw programmalijn
Mijn mogelijkheden en beperkingen zijn goed in beeld
Deze programmalijn (3) richt zich op goede – vaak specialistische en interdisciplinaire – diagnostiek om zo de individuele mogelijkheden en beperkingen haarscherp in kaart te brengen. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar meervoudige problematiek en aandoeningen als NAH, CVI en conversie.

Daarbij onderscheiden we de volgende resultaatgebieden:
•    zicht geven aan de client op hun mogelijkheden en beperkingen.
•    verminderen van de belasting bij diagnostiek voor de client. 
•    doelmatig werken en kwaliteit (o.a. de ontwikkeling van een zorg- of kwaliteitsstandaard)

De overige 4 programmalijnen
1. Ik zit goed in mijn vel

De projecten en activiteiten binnen deze programmalijn hebben betrekking op het persoonlijk leven van mensen met een visuele beperking.  De focus is daarbij gericht op een gezonde leefstijl. Denk vooral aan voeding en beweging, positieve gezondheid, energiemanagement, zingeving en relaties.
2. De wereld is voor mij toegankelijk
Binnen deze programmalijn ligt de focus op het bevorderen van inclusie en gelijkwaardige participatie in de samenleving. Van onderwijs en werk tot deelname aan het verkeer en openbaar vervoer. Ook digitale toegankelijkheid vormt hierbij een belangrijk onderdeel.
4. Ik ontvang de juiste professionele zorg
Hoe effectief zijn de huidige methoden, programma’s en behandelingen? Hoe kunnen we de zorg, het onderwijs, de revalidatie, ondersteuning en het advies blijven verbeteren? Dit soort vragen staan centraal in deze programmalijn. Met ruimte voor de bevordering van evidence based professioneel handelen. 
5. Technologie biedt mij kansen
Voor mensen met een visuele beperking kunnen technologische toepassingen bijdragen aan het verbeteren van participatie, het versterken van autonomie en het vergroten van de leefwereld. Deze programmalijn richt zich daarbij niet alleen op het toepasbaar maken van technologie voor de doelgroep (design for all), maar ook op het tijdig inspelen op mogelijkheden die nieuwe ontwikkelingen bieden.
 

Ben jij onze nieuwe programma manager ?

Dit krijg je

 • een uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief
 • een contract voor 28-32 uur per week voor de looptijd van het deelsectorplan tot en met december 2022
 • salaris passend bij je ervaring, op basis van de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 60) met een maximum van € 4.652 per maand (per 1 juni € 4.799)
 • een aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
 • een centraal gelegen werkplek in Zeist of Huizen. En ook in Vught staat altijd een bureau voor je klaar

Dit ga je doen

In deze rol zorg jij voor het opstellen en uitvoeren van een ijzersterk programmaplan dat naadloos aansluit op de andere 4 programmaplannen. Zodat jullie samen onze ambities waarmaken. Je kunt hierbij altijd terugvallen op de Portfoliomanager die het overzicht bewaart en jouw eerste aanspreekpunt is. Vol enthousiasme stort jij je op het:

 • Bewaken van de voortgang van het door jou ontwikkelde programmaplan en de bijbehorende doelstellingen.
 • Initiëren van nieuwe projecten én het voortbouwen op bestaande projecten en activiteiten. Met oog voor mensen, kwaliteit, middelen en planning.  
 • Bouwen aan een relevant netwerk met een eigen programmateam met afvaardiging van mensen uit de doelgroep, professionals en de wetenschap.
 • Samenbrengen van inhoudelijke, financiële en procesmatige informatie voor gedegen besluitvorming en verantwoording.

Dit ben jij

Jij komt het beste tot je recht in een uitdagende en dynamische omgeving waar je mag werken aan een betekenisvolle opdracht op het snijvlak tussen wetenschap, innovatie en kennisontwikkeling. Soepel laveer jij tussen verschillende interne en externe belangen, terwijl je ondertussen vastberaden op koers blijft. Jouw analytische geest en je vermogen om prioriteiten te stellen, komen je hierbij goed van pas. Evenals jouw uitstekende contactuele eigenschappen. Je vindt het leuk om je kennis te delen, anderen te inspireren en samen resultaten te behalen. En je voelt je op je plek in een pioniersfunctie. Ook heb je:

 • Een afgeronde management- of bedrijfskundeopleiding op hbo- of wo-niveau.
 • Een grote professionele interesse in wetenschappelijk onderzoek, diagnostiek en betrokkenheid bij de sector of doelgroep.
 • Ervaring als Programmamanager, Projectleider, Beleidsadviseur of Coördinator, bij voorkeur binnen een complexe (zorg)organisatie of een samenwerkingsverband van zorgaanbieders.
 • Kennis van programma/projectmanagement. 
 • Kennis over de werking van de Nederlands gezondheidszorg en trends en ontwikkelingen.

Enthousiast?

Gebruik de link om te solliciteren. Je komt dan bij de website van Bartiméus. De rest wijst zich vanzelf. Solliciteer in ieder geval vóór 3 mei, want dan sluiten we de vacature. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 11 mei. Een online assessment maakt deel uit van de procedure. Liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Elske van der Pol, portfoliomanager, 06 43874722 

Klik hier voor meer informatie over werken bij Bartiméus, Visio en Robert Coppes Stichting.

Goed om te weten: We willen de arbeidsparticipatie van mensen met een visuele beperking bevorderen. Als je een visuele beperking hebt, vragen we je met nadruk te solliciteren.

Onze kernwaarden Klantwaarden, Samenwerken, Flexibiliteit, Ruimte, Vertrouwen en Leren vormen de basis van waaruit jij je werkzaamheden verricht. Wij nodigen mensen met een visuele beperking van harte uit om te reageren. Interne kandidaten hebben  (bij gebleken geschiktheid) voorrang bij het vervullen van de vacatures.

In het kader van ons beleid van sociale veiligheid wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.