Ook Laura is Visio

Laura is Coördinerend Cliëntbegeleider bij Wonen & Dagbesteding in Huizen. Wouter is meervoudige beperkt en zit in een rolstoel. Doordeweeks woont hij op een woonlocatie van Visio in Huizen. Normaal gesproken gaat hij in het weekend naar zijn ouders. Omdat de zus van Wouter ging trouwen was het voor Wouters’ ouders onmogelijk om op deze belangrijke dag de volledige zorg over hem te hebben. Daarom zou hij in eerste instantie op zijn woonlocatie bij Visio blijven.

“Wat als wij het regelen?”

Laura vond het uiteraard prima als Wouter in het weekend bleef. Totdat ze hoorde dat de reden voor zijn verblijf te maken had met de trouwdag van zijn zus. Voordat ze het wist, was het eruit: ”Wat als wij het regelen?’’ “Als wij zorgen dat hij er wel bij kan zijn,’’ Samen met haar collega Jolanda wist ze te regelen dat Wouter bij de trouwdag was. Ze regelden cadeautjes (die zorgden voor tranen) en Wouter kreeg een mooi pak en stropdas van zijn ouders.

De trouwdag

Vanwege zijn verstandelijke beperking beleeft Wouter deze gebeurtenis anders dan anderen. “Hij kan niet begrijpen dat het een speciale dag was, maar door hoe hij erbij zat, voelde we dat ook hij een speciale dag had.’’ Een dag die niet compleet was geweest zonder zijn aanwezigheid”, zo vertelt zijn zus. Hij is er bij, hij staat op de foto’s, heeft het ja-woord gehoord.

Lees op LinkedIn ook Laura's blog die 19.000 likes heeft gekregen.