Gedragswetenschapper

Eline Kreuze 

Iedereen de ontwikkeling geven die tot zijn of haar mogelijkheden behoort. Dat is een van de mooiste aspecten van het werk van Eline Kreuze, gedragswetenschapper bij de afdeling Kind & Jeugd van het domein Revalidatie en Advies van Koninklijke Visio.

Hoe mijn werk er bij Visio uitziet

 “Mijn werk is zeer veelzijdig. Als gedragswetenschappers voer ik (neuro)psychologische onderzoeken uit, geef ik psychologische behandelingen en doe ik wetenschappelijk onderzoek. Bij Visio werk je altijd multidisciplinair. Er vindt altijd overleg plaats tussen alle betrokken onderzoekers en behandelaren zoals de oogarts, orthoptist, ergo- en fysiotherapeut, logopedist, ontwikkelingsbegeleider, maatschappelijk werker en onderwijzers. Zo krijg je de best mogelijke revalidatie en sluiten wij aan bij andere instellingen.”

Wat mijn werk bij Visio uniek maakt

“Wij zijn erg compleet in wat wij doen. Als iemand zich aanmeldt met een hulpvraag onderzoeken we eerst goed welke factoren daar allemaal in meespelen. Daarna kijken we welke invloed verschillende factoren hebben op de praktische hulpvraag en hoe een cliënt hiermee kan omgaan. Soms veranderen we de omgeving door hulpmiddelen in te zetten of een voorlichting te geven. En soms zetten we een training of behandeling in. Het wegnemen van belemmeringen en de ontwikkeling van de cliënt staan daarbij altijd voorop.”

Hoe mijn toekomst bij Visio er uitziet

“De toekomst brengt allerlei nieuwe mogelijkheden met veelzijdigheid. Zo hoop ik met actuele wetenschappelijke inzichten ons advies- en revalidatieaanbod verder te verbeteren. Een voorbeeld is de inzet van een nieuw te ontwikkelen neuropsychologisch testinstrument naar de visuele informatieverwerking bij kinderen. Daarvoor doe ik momenteel wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast willen we, ook op onze locatie, de psychologische behandelingen uitbreiden. Genoeg te doen dus!”

“De toekomst brengt allerlei nieuwe en veelzijdige mogelijkheden”