Wil jij werken of leren in de zorg en iets betekenen voor mensen met een visuele en/of meervoudige beperking? Bij Wonen & Dagbesteding van Visio krijg je de kans om stage te lopen, een leerwerktraject te volgen of jezelf verder te ontwikkelen. Wij geloven dat je leert door te doen, samen met collega’s én cliënten. Ontdek hoe jij kunt bijdragen aan de zorg van nu én morgen.
Volg je een BOL-opleiding? Dan loop je stage bij Visio terwijl je studeert.
Bij Visio kun je ontdekken of de gehandicaptenzorg iets voor jou is, dat kan tijdens een meewerk of afstudeerstage. Er zijn diverse stageplekken op woongroepen en dagbestedingslocaties, vaak zelfs bij jou in de buurt, aangezien Visio locaties door heel Nederland heeft. Je krijgt begeleiding van ervaren collega’s en draait meteen mee in de praktijk. Zo doe je niet alleen waardevolle ervaring op, maar leer je ook skills die je later kunt gebruiken in je werk.
Dat betekent dat je bij ons begeleiding krijgt van ervaren collega’s en dat je écht iets leert wat je later in je werk kunt gebruiken. Je draait mee in de praktijk en doet waardevolle ervaring op die aansluit bij je opleiding. Tijdens je stage leer je ook alles over het begeleiden van mensen met een visuele beperking.
Afhankelijk van je stageplek kun je daarnaast van alles leren op het gebied van zorg: zoals ziektebeelden, klinisch redeneren, het zorgproces, ondersteuningsplannen en MDO’s. Maar je leert ook hoe je mensen begeleidt en hoe je ondersteuning biedt op het gebied van welzijn.
Je krijgt inzicht in de leefwereld van mensen met een visuele (en soms meervoudige) beperking. Wie zijn zij in onze maatschappij? Wat is hun sociale netwerk? En wat als er weinig mantelzorg is, is er dan iemand die met hen een ijsje gaat eten of een stukje gaat wandelen? Ook dat hoort bij goede zorg én bij jouw ontwikkeling als professional.
Deze stage is geschikt voor studenten van diverse opleidingen, van mbo tot wo. Of je nu komt oriënteren, meelopen of afstuderen, je kunt bij ons veel leren in de praktijk! We bieden stageplekken voor studenten van onder andere:
MBO: Helpende Zorg & Welzijn, Verzorgende IG, Verpleegkunde, Maatschappelijke Zorg (niveau 3 of 4), Sociaal Werk
HBO: Pedagogiek, Social Work, Verpleegkunde, Fysiotherapie, Logopedie
WO: Psychologie, Orthopedagogiek
Of je nu in een oriënterende, meeloop- of afstudeerstage zit, we kijken samen wat het beste bij jouw opleiding en leerdoelen past.
Een stagevergoeding (afhankelijk van je leerroute) volgens de CAO Gehandicaptenzorg (GHZ) of Ouderenzorg VVT
Topbegeleiding van ervaren en geschoolde collega’s die jou de kneepjes van het vak leren.
Daarnaast worden je examens afgenomen door hiervoor geschoolde examinatoren.
Een S-BB erkend leerbedrijf waar je skills opdoet die bij je opleiding passen.
Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen bijvoorbeeld via ons het Leerplein
De kans om zowel in de ouderenzorg of de gehandicaptenzorg ervaring op te doen.
Mogelijkheden voor vakantiewerk, flexpoolwerk én misschien wel een vaste baan na je opleiding!
BBL – Beroeps Begeleidende Leerweg
Kies je voor een BBL-traject? Dan combineer je werken en leren én ontvang je een salaris. Je bent dan bij ons in dienst als begeleider in opleiding. Je start met een inwerktraject en vervolgens stroom je door naar een leer-werkplek
Heb je al ervaring in de zorg of een vergelijkbare sector, maar nog geen certificaat of diploma? Dan kijken we via een EVC-traject (Erkenning van Verworven Competenties) wat jij al kunt en weet. Je hoeft dan misschien niet alles opnieuw te leren. Heb je bijvoorbeeld een diploma zoals MBO Sociaal Werk, Pedagogisch Werk of een propedeuse Pabo? Dan kun je vaak sneller aan de slag. Je krijgt een bewijs van je ervaring, en daarna volg je alleen de modules die je nog nodig hebt. Zo haal je sneller en makkelijker je zorgdiploma. We maken samen een plan dat bij jou past.
Wij werken samen met verschillende onderwijsinstellingen in het hele land. De opleidingen die wij aanbieden kunnen per regio verschillen. Dit komt omdat er verschil is in het beschikbare aantal leerwerkplekken per locatie en de diversiteit aan doelgroepen.
Dit is een woonlocatie in een groene omgeving met 15 woongroepen. Cliënten met een visuele en verstandelijke beperking wonen hier in een veilige, huiselijke setting met begeleiding op maat.
Op de kleinschalige woonlocatie in Burgum (Friesland) wonen 8 cliënten met een visuele en verstandelijke beperking. Midden in een woonwijk met een eigen beleeftuin biedt dit veel mogelijkheden om warme zorg te bieden in een huiselijke omgeving.
Locatie
Visio De Brink
Wonen & Dagbesteding
Groningerstraat 15
9481 AS Vries
In een groene, landelijke omgeving biedt Visio de Brink een thuis aan 160 volwassenen en ouderen met een meervoudige beperking. Met 35 woongroepen en faciliteiten als een aangepaste speeltuin, kinderboerderij en zwembad is er genoeg te doen voor iedereen.
Bij De Heukelom zijn kinderen van 0 tot 20 jaar met een meervoudige beperking van harte welkom voor wonen, logeren of dagbesteding. Er wordt zowel intensieve zorg als begeleiding geboden en de kinderen worden gestimuleerd in hun ontwikkeling.
Locatie
Visio Emmen
Wonen & Dagbesteding
Leeuwerikenveld 11 en 11A
7827 DZ Emmen
In Emmen staat naast recreatiegebied De Rietplas een ruime 2-onder-1-kapwoning waar 14 cliënten met een meervoudige beperking wonen. Naast de zorg vind je hier ook belevingsgerichte dagbesteding..
Locatie
Grave – Kind- en Jeugdcentrum
Wonen & Dagbesteding
De Gasthuishoeve 2–6
5361 HB Grave
Bij dit centrum krijgen kinderen en jongeren met een visuele beperking intensieve begeleiding en revalidatie. De focus ligt op ontwikkeling, zelfstandigheid en een veilige leefomgeving.
Locatie
Boekenberghstraat & De Kaag
Wonen & Dagbesteding
Boekenberghstraat 3-101 t/m 3-111
7906 GA Hoogeveen
&
De Kaag 20
7908 EV Hoogeveen
De Boekenberghstraat bestaat uit 10 appartementen. Hier vind je cliënten die relatief zelfstandig kunnen wonen. Ze hebben een visuele en lichte verstandelijke beperking. Als de cliënten dat nodig hebben, kunnen ze om begeleiding vragen.
Op De Kaag wonen volwassenen met een visuele, lichte tot matige verstandelijke en soms andere bijkomende beperking. Zij krijgen persoonlijke zorg en begeleiding. De hulpvragen van de cliënten zijn heel afwisselend.
Locatie
De Vlinderhof & 't Hooge Hoff
Wonen & Dagbesteding
Dr. G.H. Amshoffweg 11 & 15
7909 AK Hoogeveen
De Vlinderhof is een grootschalige woonvorm in Hoogeveen met 37 appartementen, verdeeld over 4 woongroepen. De cliënten hebben meestal een lichte of matige verstandelijke beperking. De vraag naar zorg en begeleiding is heel afwisselend.
Bij ’t Hooge Hoff in Hoogeveen hebben volwassenen met een visuele en verstandelijke beperking werk of dagbesteding. Denk hierbij aan (licht) productiewerk, kaarsen maken en bewegingsactiviteiten. Alles is aangepast aan het niveau en de interesses van de cliënten.
Locatie
Elisabeth Kalishuis
Wonen & Dagbesteding
Bovenweg 2
1276 XZ Huizen
Hier zijn 8 woonlocaties voor volwassenen en ouderen met een visuele en verstandelijke beperking. Op iedere locatie is begeleiding op maat. Zelfstandigheid, structuur en sociale interactie staan hierbij centraal.
Op de woongroep Argusvlinder in Meppel wonen 8 cliënten die vanwege een meervoudige beperking intensieve zorg en begeleiding krijgen. Hier is veel aandacht voor persoonlijke zorg en belevingsgerichte activiteiten.
Locatie
Visio Ruinen
Wonen & Dagbesteding
Mr. Harm Smeengestraat 25/27
7963 BM Ruinen
In Ruinen zijn 2 woongroepen: Het Anker en De Dagpauwoog. Hier wonen volwassenen en ouderen met een lichte of matige verstandelijke en bijkomende beperking. Je geeft zowel persoonlijke zorg als begeleiding bij dagactiviteiten.
Locatie
De Hoeve
Wonen & Dagbesteding
Julianastraat 33-45a
6039 AL Stramproy
In een hofje midden in het centrum van Stramproy wonen volwassenen en ouderen met een visuele en verstandelijke beperking. Hier krijgen cliënten persoonlijke begeleiding op een huiselijke en vertrouwde woonplek.
Locatie
De Vlasborch
Wonen & Dagbesteding
Vlasmeersestraat 99
5262 CK Vught
Een verzorgingstehuis voor ouderen met een visuele beperking. Zorg en begeleiding richten zich op zelfstandigheid, veiligheid en een prettige leefomgeving.
Locatie
Woontraining Weesp
Wonen & Dagbesteding
Korte Muiderweg 2
1382 LR Weesp
Bij Woontraining Weesp helpen we zes jongeren met een visuele beperking om zelfstandig te leren wonen. Ze wonen in hun eigen appartement en volgen een traject van 1 tot 2 jaar.
Ontmoet jouw toekomstige collega's
Ook Jolien is Visio
Begeleider MVG Visio Wonen & Dagbesteding
"Ik word blij van die kleine momenten waarop een cliënt toenadering zoekt en ik hun arm mag kriebelen"
Ik word blij van die kleine momenten waarop een cliënt toenadering zoekt en ik hun arm mag kriebelen. Tien jaar geleden begon ik als stagiaire bij Visio. Sindsdien heb ik meerdere opleidingen gevolgd. Nu volg ik de opleiding op niveau 4 en ben ik dankbaar voor de kansen om me verder te ontwikkelen.
Binnen Wonen & Dagbesteding krijg je volop kansen om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Of je nu net begint of al ervaring hebt, we bieden diverse leertrajecten in verschillende vormen aan die aansluiten bij je functie.
Als nieuwe medewerker staan je eerste 2 weken, naast het meedraaien op diensten, in het teken van het leren kennen van Visio en meer leren over de doelgroep en de visuele beperking. Enerzijds door het volgen van e-learnings, anderzijds door het meekijken en meedraaien met collega’s. Naast de e-learnings zijn er ook fysieke scholingen (denk aan: beleven en ervaren van een visuele beperking, voedings-en slikproblemen en omgaan met emoties en gedrag) om specifieke kennis op te doen die vaak niet in reguliere zorgopleidingen te vinden is, zodat je met meer vertrouwen in je werk staat. Samen met je leidinggevende bekijk je welke e-learnings en scholingen voor jou nodig zijn om de basiskennis eigen te maken.
Zodra je meer ervaring hebt opgedaan, kun je je verder specialiseren door verdiepende scholingen te volgen. Per doelgroep hebben we een mooi aanbod aan scholingen klaar staan en daarnaast zijn er op Het Leerplein veel andere scholingen te vinden. Hierbij kun je denken aan algemene vaardigheden, maar ook trajecten voor andere doelgroepen.
Van niveau 2 naar niveau 3, niveau 3 naar niveau 4
Binnen Visio vinden we het belangrijk om mensen blijvend te ontwikkelen. Onderdeel daarvan is dat we begeleiders stimuleren en uitdagen om naar een niveau hoger door te groeien. Dit gebeurt door zogenoemde EVC trajecten, dit is altijd maatwerk.
Bij een EVC-traject (Erkenning van Verworven Competenties) kijken we wat jij al kunt en weet. Je hoeft dan misschien niet alles opnieuw te leren. Je krijgt een bewijs van je ervaring, en daarna volg je alleen de modules die je nog nodig hebt. Zo haal je sneller en makkelijker je het volgende niveau. We maken samen een plan dat bij jou past.
Doorgroeien in je functie
Doorgroeien binnen je functie wordt mogelijk gemaakt via interne scholing, praktijkervaring en maatwerk in begeleiding. Binnen de Visio Academie zijn hiervoor uitgebreide leerpaden beschikbaar, waaronder verplichte introductieprogramma’s, vakspecifieke trainingen en verdiepende scholingen, afgestemd op de doelgroep waarmee je werkt. Samen met je coördinerend cliëntbegeleider kijk je naar je ambities en welke opleidingstrajecten en scholingen daarbij passen.
Leren op een manier die bij je past!
Voor medewerkers van Visio is er Het Leerplein: een online platform met alle trainingen, cursussen en e-learnings die we aanbieden. Het Leerplein is de digitale plek waar je op een leuke, makkelijke en moderne manier kunt leren. Het past perfect bij een organisatie waar ontwikkeling en leren belangrijk zijn. Je kunt altijd en overal leren, op jouw tempo, zodat je je verder kunt ontwikkelen!
Denk dan aan; coachend begeleiden, methodisch werken, LACCS of Triple C, en verdieping in doelgroepen zoals EMB, MVG of Kind & Jeugd. Denk aan trainingen als ‘Omgaan met emoties en gedrag’, ‘Beperking in Horen en Zien’ of ‘Palliatieve zorg’. Samen met je leidinggevende bepaal je waar jij in groeit.
Naast het doorgroeien in functie zijn er binnen Visio ook diverse mogelijkheden om in de breedte te groeien. Denk hierbij aan het deelnemen aan expertiseprojecten als projectlid of projectleider, het geven van scholingen als docent bij de Visio Academie, het coachen van andere interne teams als Visio coach of het ontwikkelen en verspreiden van kennis via bv. Het Kennis over Zien platform.
Het Young professional leertraject wil jonge medewerkers van Visio de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten, ervaringen en kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. Leren om (samen) dingen voor elkaar te krijgen op een andere manier dan “zoals het altijd gaat”. Inspiratie opdoen en ruimte creëren voor nieuwe initiatieven om zelf te groeien als professional en om de organisatie te laten groeien.